Латекси, бои, тониране

Тониране (оцветяване) на бои и латекси

RSS 2.0
Тел. за връзка 02/945-30-04

Значението на цветовете за настроението в дома

Съвременните тенденции са към все по-цветното оформление на дома. Предишните доминиращи цветове – бяло, черно, сиво и кафяво все по-рядко се срещат в интериора на съвременните жилищни пространства. Днес, хората се интересуват какво влияние оказва определен нюанс върху климата в дома и настроението на неговите обитатели. Именно поради тази причина те обмислят внимателно с какъв цвят да бъдат боядисани помещенията в дома, в зависимост какво е тяхното предназначение, осветимост, обитаемост, големина и изложение.  Актуални са ярките, динамични акценти при мебелите и стените на модерния дом.

Един добър ефект се постига чрез контраст топли-студени цветове.

Топли нюанси
Ако сте избрали меките, слънчеви цветове, вие сте весела, лъчезарна личност, обичаща да посреща гости и да се грижи за околните. Топлите цветове (жълт, оранжев, червен) създават усещане за по-уютна и гостоприемна стая.

Топлите нюанси повишават настроението и предразполагат хората към действие. Те са подходящи за помещения, в които се извършва активна дейност: дневна, детска стая, работен кабинет, трапезария. При стаи с лошо изложение и липса на достатъчно светлина, боядисването на стените с багри с топъл оттенък, създава слънчево и приветливо усещане.

Студени нюанси
Нежните нюанси на зеленото и синьото помагат за постигането на спокойствие и релаксация. Те не натоварват окото и създават усещане за простор. Върху техния избор се насочват хора, които търсят спокойствие и тишина в дома си. Подходящи са за помещения, изложени на обилна светлина. При употребата на студени нюанси(син, зелен, виолетов) съществува опастност да се създаде чувство за хлад, ако бъде прекалено с тяхното приложение.

Много сполучлива комбинация е студените цветове да бъдат балансирани с бледи топли нюанси. Много е важно цветовата композиция да бъде уравновесена – да бъде избран един основен тон, който да преобладава и да дава цялостния характер на помещението. Препоръчително е останалите цветове в помещението да бъдат близки до него, за да си хармонизират.

Цветовото оформление на интериора в съвременния дом е необходимия елемент, за да придобие жилището завършеност. Ако не са подбрани правилно цветовите нюанси, дори и мебелите и жилището да притежават уникална архитектура, може да бъде създадено усещане за неприветливост. Изборът на подходящите цветове за отделните помещения се базира на много фактори. Ако изпитвате известни колебания за подходящия нюанс, може да потърсите съвет от нашите консултанти. Повече информация, за това къде можете да ни намерете, ще откриете в страницата Контакти.

OFF

Категории: Полезни съвети

t_ivanova


Отстъпка при покупка на латекс и тониране
Боядисване - полезни съвети