Латекси, бои, тониране

Тониране (оцветяване) на бои и латекси

RSS 2.0
Тел. за връзка 02/945-30-04

Акрилекс – латекс, подходящ за нанасяне и върху стари мазилки

Латекс Акрилекс от Теразид

латекс Акрилекс

 

Водоразтворима боя за вътрешно боядисване с добра покриваща способност на база полимерна дисперсия, пълнители и оцветители. Боята се произвежда в широка цветова гама по каталог на фирмата производител. Устойчива е на миене, създава матова повърхност след изсъхване.

Предназначение: интериорната боя АКРИЛЕКС е предназначена за направа на фин, устойчив на триене и миене матов филм по стени и тавани на вътрешни помещения. Притежава много добра покривна способност и дава възможност за работа върху основи от гипсови шпакловки, стари латексови основи, а също и върху гипскартон и стари мазилки, след задължително грундиране за уеднаквяване на водопоглъщаемостта на основата.
За заглаждане, попълване на фини пукнатини и малки неравности преди боядисването или след нанасяне на първия слой боя препоръчваме използването на фина минерална шпакловка ТРИПЛАСТ.
Полагането е ръчно, с четка или бояджийски валяк. За оптимизиране на разхода на боя и обезпрашаване на основата да се грундира с грунд преди латексово боядисване ТЕРАЗИД G-44.
Основата да е добре изсъхнала, без пукнатини и мазни петна. Нестабилни и неносещи слоеве да се отстраняват предварително и след възстановяването им да се изчака ремонтираните повърхности да изсъхнат добре.

Разходна норма: в зависимост от основата около 250-350 гр/м2 за два слоя боя.

Данни за употреба:
– материалът е готов за полагане продукт;
– температура при работа на въздуха и строителната основа: от +5°С до +30°С;
– съдържание на нелетливи вещества: от 64 до 65% по маса;
-покривност на мокър филм: под 250 гр/м2.

OFF

Категории: Бои и Латекси

t_ivanova


Отстъпка при покупка на латекс и тониране
Цветове бои и латекси