Латекси, бои, тониране

Тониране (оцветяване) на бои и латекси

RSS 2.0
Тел. за връзка 02/945-30-04

Как да се погрижите за четките за боядисване

Правилната експлоатация на четките за боядисване е гаранция за тяхната дълготрайност

Ако не желаете да купувате всеки път нови четки, за да боядисвате в дома си, следвайте тези съвети:

1. Ако четката е нова, често пъти недобре закрепените влакна падат, затова я прекарайте няколко пъти но твърд предмет докато е още суха.

2. Преди да започнете с боядисването върха на четката се потапя в разтворител, който е подходящ за вида боя, която сте закупили. Ако не е упоменато на опаковката, попитайте продавач-консултантите от магазина, от който сте закупили боята.

3. В боята четката се потапя около 30% от дължината на косъма. При потапяне на цялата четка ще се вземе голямо количество материал, който ще се загуби.

4. При боядисване, четката се държи под ъгъл 45 градуса, по този начин се увеличава боядисващата повърхност. Тя трябва да се движи отгоре надолу и от ляво надясно.

5. При преустановяване на боядисването за известен период от време четката не трябва да бъде оставена да изсъхне. Потопете върха и в боята или в разтворител. Ако паузата е по-продължителна е препоръчително четката да бъде завита в найлонова торбичка.

6. Когато приключите работа, четката се почиства с разтворителя, след което се измива с топла вода и сапун, подсушава се и се прибира.

7. Когато четката е оставена в боята тя не трябва да стои под прав ъгъл, за да не се деформират влакната.

Поръчка на бояджийски инструменти

Поръчайте четки, валяци, мечета, вани и други бояджийски инструменти от http://borsa-jelezaria.com

OFF

Категории: Полезни съвети

t_ivanova


Отстъпка при покупка на латекс и тониране
Боядисване - полезни съвети